Vliegticket Thailand

Vliegticket Thailand: Meer informatie over dit prachtige land

Het koninkrijk Thailand is een prachtig land in Zuid-oost Azië. Wil jij een vliegticket Thailand kopen en Thailand bezoeken, dan is het wellicht leuk om wat meer te weten te komen over dit geweldige land.

De geschiedenis van Thailand

In tegenstelling tot veel andere landen in het zuid-oosten van Azië is Thailand nooit door westerse (of andere) landen gekolonialiseerd geweest. Dit is best uniek in een regio waar de Britse overheersing groot was.

De Thaise geschiedenis gaat lang terug. Zo zijn er archeologische vondsen die terug dateren tot 3600 voor Christus. Hieruit blijkt dat de lokale bewoners met name leefden van rijstverbouwing. Het gebied dat nu bekend staat als Thailand werd bewoond door diverse beschavingen, zoals de Khmer (afkomstig uit Cambodja), de Mon en de Maleiers. Als je vliegtickets Thailand koopt en het Thailand bezoekt, dan zie je bijvoorbeeld in het noorden rondom Chang Mai nog vele oude tempels.

Thailand werd aanvankelijk gedomineerd door drie grote koninkrijken, namelijk het Khmer rijk, het Srivijaya en de Dvaravati. Vanaf de 10e eeuw veranderde dit echter en kwamen grote stromen Thai vanuit het zuiden van China richting Thailand. Deze mensen vermengden zich met de andere volkeren en op sommige plekken ontstonden nieuwe koninkrijken. Een voorbeeld hiervan is Ayutthaya. De restanten van dit machtige koninkrijk kan je nog steeds bezoeken en zijn zeer de moeite waard. Ayuthhaya overheerste Thailand tot in de 18e eeuw en versloeg ook de andere koninkrijken. Dit koninkrijk had ook contacten met koloniale partijen als de Nederlanders en Portugezen, maar tot kolonialisatie kwam het nooit. Thailand was een echt handelsland en had veel contacten met China en India.

Het koninkrijk Ayutthaya werd rond 1737 door de machtige Birmezen verwoest en er ontstond in Bangkok een nieuw koninkrijk Chakri en het land ging verder onder de naam Siam. In 1932 werd het koningschap afgeschaft en werd Thailand bijna 60 jaar een militaire dictatuur. Sinds de laatste tientallen jaren is Thailand weer een democratie, maar heeft de koning nog steeds een erg belangrijke rol in de samenleving. Deze wordt verheerlijkt door vrijwel iedere Thai.

Vliegticket Thailand: wanneer kan ik het beste naar Thailand reizen?

Het weer in Thailand is namelijk tropisch en de temperaturen liggen rond de 27 graden. Globaal gezien zijn er twee soorten klimaten in Thailand. Het noorden heeft een tropisch savanne klimaat, met natte zomers en droge winters. Het zuiden heeft een moessonklimaat, waarbij je een droog en een nat seizoen hebt. Wil je Thailand bezoeken en ben je van plan om van het lekkere weer te genieten, dan kan je het beste een vliegticket Thailand kopen voor de periode november tot en met maart. Toch hebben wij ervaren dat de periode van april tot en met juli ook uitstekend zijn voor een bezoek aan Thailand. Wel kan het in Thailand soms zeer stevig regenen, maar meestal is dat maar een of twee keer per dag een half uur.

Vliegtickets Thailand: is het veilig in Thailand?

Het antwoord hierop is simpel te geven: ja! Thailand is een van de veiligste landen in heel Azië. Natuurlijk moet je net als in ieder ander land op een aantal dingen letten. Loop niet met je kostbaarheden te koop. Mensen in Thailand zijn arm. Waar wij een blikje cola met gemak kopen, moeten sommige mensen hier wel een dag voor werken! Er is in Thailand een bekend oplichters truc, waarbij iemand je aanspreekt voor een rol als gids. Ga hier niet op in, want het kan maar zo zijn dat je in een juwelenwinkel van een vriend van de gids eindigt.

Ga je een vliegticket Thailand kopen en met het vliegtuig naar Thailand, let dan op dat je geen drugs meeneemt. De straffen zijn erg hoog en het kan maar zo zijn dat je nooit meer uit de gevangenis komt. Ook gokspelletjes zijn verboden.

Ons advies voor vliegtickets Thailand is:

1: World Ticket Center Goedkoopste vliegticket Thailand Boek direct je vliegticket Thailand

2: Cheaptickets.nl Goedkoper vliegticket Thailand

3: Vliegwinkel.nl Goedkoop vliegticket Thailand